„Диктатурата на малцинството“ против диктаторот

by Фокус 17:00
17:00

Ако препородени груевисти, Стевчо, Дојчин или Боцевски се во право, тогаш Груевски е светски феномен, кој од авторитарец едно утро се разбудил и биднал демократ.

Јас, пак, мислам дека секоја следна година од владеењето на Груевски режимот му станува сѐ поаздисан.

- Advertisements -

Така што, доколку утре ме слушнете или прочитате како разглабам дека имаме процут на демократските перформанси на Груевски, тогаш бидете сигурни дека или сум пролупала начисто или ептен ме стегнале за „јајца“, ми го скршиле ’рбетот, од страв или за лична корист, сеедно.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”