Десната опозиција не смее да добие имиџ на измеќар на СДСМ!

by fokus 13:41
13:41

Ако десните опозиционери стекнат имиџ на сателити на СДСМ, никој нема да гласа за нив, од оние кои го мразат СДСМ.

Затоа, наместо сателити, кои орбитираат предвидливо околу планетата, подобро им е да изградат и да одржуваат имиџ на непредвидливи метеори. Кои орбитираат додека им се орбитира, ама ако затреба, знаат да се збрлават и да го сменат курсот и да удрат во планетата.

- Advertisements -

Тоа е парадоксот на нелојалноста. Ако сакаат да имаат било каков ќар од десните опозиционери, од СДСМ мораат да им дозволат, дури и да ги поттикнат ако треба, да им бидат нелојални, нив да ги критикуваат и повеќе отколку што ВМРО-ДПМНЕ ќе го критикуваат во кампањата. Оти само така, ќе привлечат гласови десните.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”