Чавков го подготвил МВРО-ВМРО за нова изборна кланица

by fokus 13:33
13:33

Стратегијата на ВМРО-ДПМНЕ за полициско преземање на изборите почнала уште месеци наназад, но кулминира сега пред изборите. Пред да си замине од функцијата министер, Митко Чавков направил околу 400 прераспоредувања во МВР.

На позициите кои сметал дека се важни за изборите поставувал проверени партиски кадри, кои ќе му бидат послушни нему на функцијата директор на Бирото за јавна безбедност, а не на новиот министер.

- Advertisements -

Згора на тоа, на последниот конкурс Чавков прими 600 полицајци во МВР, сите од ред партиски кадри, плус голем број блиски роднини на началниците и раководителите, чија лојалност и послушност е важна во текот на изборите.

Може ли министерот Оливер Спасовски со 15 кадровски смени во МВР да спречи нова изборна местенка?

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”