Би сакала рускиот амбасадор да се разбуди и да го види граѓанскиот гнев кон власта што ја поддржуваат!

by Фокус 11:27
11:27

Овие хохштаплери сакаат да прикажат дека имаат некаква концепција кога се повикуваат на „поддршката“ од Русија, демек, како заштитничка на Македонија од грабливите раце на САД и ЕУ.

Богами, тие „грабливи раце“ многу љубезно и издашно го потпираа Груевски речиси цели 10 години.

- Advertisements -

Сега, кога му се подизвлекоа зашто претера, почна да го хушка народот да одбира: „За Тито си, или за Сталин?“ За Тито, бе, како во 48 година. Имаме позитивно историско искуство.

Ја сакам Русија на Михалков, ја сакам „Очи чорние“, ама со шмекот на зарипнатиот глас на Сачмо.

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”