Ако во Англија можеа да победат „лисиците“, зошто во Македонија да не можат да рикнат „лавовите“?

by Фокус 12:18
12:18

Кралот Мидас можел да пипне парче свежо лајно и за миг да го претвори во грутка чисто злато тоа парче свежо лајно. Сосема истата моќ во изминативе десет години ја имаше и Никола Груевски.

Колку само парчиња свежи (т.е. млади, без работно искуство) лајна пипна тој во политичка смисла и преку ноќ ги претвори во влијателни, моќни и угледни политички и бизнис-ликови, просто списокот на „благословени“ нема крај.

- Advertisements -

А тоа што допрените од Грујо сега се истовремено и проколнати, небаре жигосани засекогаш со тоа што биле дел од стадото на Пастирот, нив и не ги плаши премногу.

Или поточно, ги плаши вон секоја мерка!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”