Ако сите заедно не не уништи земјотрес, Фамилијата ќе ја спасат вонземјани!

by fokus 14:42
14:42

Со земјотрес нема играчка. Како што нема ниту со поплави, со бегалци и војни, со нуклеарни проби и други белосветски премрежија, со исламисти и терористи, со албански шовинисти и сепаратисти…

Колку што е посилен стравот кај Фамилијата дека СЈО и ја стега јамката околу мафијашкиот врат, толку пожестоко Груевски и неговите бранители манипулираат со стравот кај граѓаните.

- Advertisements -

За нив политиката е врвна уметност на менаџирање со стравот и таквото провидно, но функционално сценарио само го усовршуваат

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”