Зошто само бензинските пумпи да заработуваат на евтината нафта? Заработете и Вие!

by Фокус 07:59
07:59

И додека цената за барел сирова нафта на светскиот пазар и понатаму е значително ниска, бензинските пумпи и понатаму ни наплаќаат скапо гориво, при тоа остварувајќи профит.

Меѓутоа и Вие можете да остварите заработка на движењето на цената на сировата нафта, тргувајќи на светска берза.

Искористете ја можноста да земете бесплатни 50€ за тргување на светска берза и заработете на цената на сировата нафта.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги преземете овде.

Моменталната цена на сировата нафта се движи околу 44 долари по барел, а според Economy Forecast Agency во текот на мај би можела повторно да се намали до 37.15 долари.

Мухамед бин Салман, заменик престолонаследник и министер за одбрана на Саудиска Арабија, неодамна изјави дека Саудиска Арабија е загрижена околу цената и дека им е сеедно дали цената 30 или 70 долари по барел. Оваа изјава е прифатен асо голема резерва од страна на пазарот. Многу ниската цена ги чини милијарди Саудиска Арабија, го загрозува нејзиниот кредитен рејтинг и од земја кредитор, прави земја должник. Саудиска Арабија неодамна подигна преку 10 милијарди долари од некои глобални банки. Сепак, изјавата на Мухамед бин Салмана не е во целост без основа. Најголемиот извозник на нафта одлучно одбива да им помогне на производителите на нафта со високи производствени трошкови, и покрај штетите која ниската цена ги задава на јавните финансии, уверена дека ниските цени ќе влијаат на брзи економски реформи во земјата и истовремено да им нанесат високи штети на нивниот најголем ривал- Иран.

На состанокот кој беше одржан во Доха на 17 Април, престолнината на Катар, Саудиска Арабија го блокираше споразумот за замрзнување на производтвото меѓу произведувачите во ОПЕК и оние кои не припаѓаат на овој картел како што е Русија, со тоа што одби да го прифати споразумот доколку тоа не го направи и Иран.

Зголемување на производството, на Блискиот Исток и на Северното Море, ја обнови загриженоста за преснабденост на пазарот. Официјални извештаи покажаа дека, во текот на април, Ирак го зголеми своето производство на нафтените полиња на југот, од 3.286 милиони барели на 3.36 милиони. Во истиот период, производството во Саудиска Арабија достигна 10.15 милиони барели, а според некои неофицијални извори би можело истото да достигне и рекордни 10.5 милиони барели. Иран истотака го зголемува производството, како што и вети. Од почеток на годината, извозот кој изнесуваше околу 1 милиони барели на ден, денес порасна на скоро 2 милиони барели на ден.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости