ЗНМ награди: За животно дело Ризаов, за истражувачка приказна Апостолов, Јордановска, Цветковска и Младеновски

by Фокус

Вечерва во клубот на новинари, при одбележувањето на 69 години постоење, Комисијата за награди ги додели двете годишни награди на добитниците за 2014 година.

Добитник на наградата „Крсте Мисирков“ за животно дело е новинарот Ерол Ризаов, а добитници на наградата „Јашар Еребара“ за едногодишно остварување за истражувачко новинарство во медиумите се новинарите Сашка Цветковска, Владо Апостолов и Мери Јордановска и новинарот Менде Младеновски.

Поврзани новости