ЗНМ ги додели наградите за животно дело и истражувачки стории

by fokus

Фоторепортерот Ѓорѓи Личовски е добитник на наградата за животно дело „Крсте Петков Мисирков“, што секоја година ја доделува Здружението на новинари во Македонија.

Владо Апостолов од БИРН е добитник на наградата „Јашар Еребара“ за истражувачо новинарство за серијалот текстови „Досие Здравев“, а специјална награда од ЗНМ доби Мефаил Исмаили од телевизијата „Шења“.

Фото: Томислав Георгиев

Поврзани новости