ЗНМ денеска избира претседател, кој ќе управува со Здружението во наредните четири години Чадиковски или Наумов

by Fokus

Членовите на Здружението на новинари на Македонија, денеска ќе избираат нов претседател и нови членови на органите на управата на ЗНМ.

За претседател на ЗНМ, пристигнати се две кандидатури и тоа на Столе Наумов,  новинар во Канал 77 и на Младен Чадиковски, главен и одговорен уредник на ТВ24.

Поврзани новости