ЗНМ бира претседател, засега единствен кандидат е Насер Селмани

by Фокус 10:51
10:51

Здружението на Новинари на Македонија денеска ќе избира нов претседател, а како единствен кандидат засега за оваа функција е актуелниот лидер Насер Селмани. Освен претседател, ЗНМ ќе избира и нови членови на управниот одбор, членови на надзорен одбор и членови на совет на чест.

За време на редовното годишно собрание и во текот на денот можат да се пријават други кандидати, а за Претседател на ЗНМ може да се кандидира секој редовен член на ЗНМ кој има поддршка од најмалку десет редовни членови.

- Advertisements -

Статутот на Здружението предвидува претседателот на ЗНМ да се избира помеѓу најмалку двајца предложени кандидати, но во случај во текот на изборната постапка и гласањето, од кои било причини да остане само еден кандидат, неговиот избор се врши со двотретинско мнозинство од присустните.

Поврзани новости