Жалам за секој еден убиен во Македонија од тогашната фашистичка влада на Бугарија, вели професорот Динев

by Fokus

Бугарскиот професор Иван Динев Иванов вечерва се извини за тоа што го направила тогашната фашистичка влада на Бугарија во Македонија и за сите жртви.

-Јас жалам за секој еден човек кој е убиен во Македонија, а такви има и не само за тие кои се убиени во Македонија, туку и за тие кои се убиени во Грција во Драмското востание. Жалам за секој еден човек. Треба да се погледнеме со други очи, еден кон друг, и да продолжиме напред, рече Динев Иванов, во гостувањето на емисијата „Само вистина“.

Поврзани новости