Зголемувањето на државните плати и пензии одложено за 1 април

by lali 13:04
13:04

Наместо сега, платите и пензиите ќе пораснат на први април.

Според некои извори, по повод покачувањето, ширум државата ќе биде организиран маскенбал, но од Илинденска бб експресно стигна демант на овие тврдења.

- Advertisements -

Тезата дека одложувањето е поврзано со денот на шегата, Груевски ја нарече “груба провокација и тенденциозна конструкција на порталите”. Тој вели дека поместувањето има чисто хумана и аутистичка (н.з. се мисли на алтруистичка) димензија.

“Работата е во тоа што во април ќе имаме избори. До тогаш планираме уште најмалку 400.000 вработувања во јавнатаадминистрација. Па, кажете ми, зарем овие луѓе не треба да ги фати покачувањето – реторички се запраша премиерот пред многубројните новинари, кои неколку секунди останаа неми на оваа досетка, а потоа, на знак на Илија Димовски”, се чу громогласен аплауз.

Поврзани новости