Земјотресот ја распука земјата на маслинов насад во Турција

by Фокус

Двата силни земјотреси во Турција поделија поле со насади на маслинки на два дела.

Практично, се расцепи земјата и околните карпи.

Новосоздадениот кањон е длабок 30 метри и се протега на 15 хектари површина.

Поврзани новости