ЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50€ И ТРГУВАЈТЕ СО ЦЕНАТА НА АКЦИИТЕ НА ФЕРАРИ

by Фокус

И покрај фактот дека со акциите на оваа компанија од неодамна се тргува на берза, управниот одбор на Ферари во февруари одлучи да ги награди своите акционери со годишна дивиденда од скоро $0.51 по акција, што е прилично добро за принос од 1.1%.

Искористете ја оваа единствена можност и земете бесплатни 50€ за тргување со цената на акцијата на Ферари на светска берза.

Бесплатни 50€ за тргување превземете овде.

Покрај престижот кој самиот бренд го носи, она поради што акциите на Ферари се интересни е поради куповачите на овие автомобили. На богатите поединци кои ги купуваат овие автомобили, економската криза ретко влијае, како што е тоа случај со средната класа. Продажбата се извршува по принцип на нарачки неколку месеци однапред и воглавно е многу стабилна. Ферари како компанија има многу големи изгледи за раст, независно од тоа дали глобалната економија е во добра или лоша ситуација.

Она што исто така иде во корист на Ферари е ексклузивноста. Ако се земе во предвид  колку возила се произведуваат годишно , овој произведувач на луксузни автомобили има неверојатна сила по прашање на цената. До 2018. година компанијата планира на пазарот годишно да презентира по еден нов модел. Према плановите до  2018. година производството ќе остане под 7,000 возила годишно, но доколку се овозможат услови да порасне на 10,000.

Wall Street  предвидува дека до 2018. година заработката по акции на годишно ниво би требало да достигне по $2.

Во 2015 Ферари скоро 73% од вкупниот приход заработи на продажба на резервни делови и спортски автомобили. За споредба, овој процент во 2014 година изесуваше 70% .

Меѓутоа, Ферари сепак се соочува со неколку ризици. Доколку тркачкиот тим на Формула 1 почне да заостанува зад конкурентските тимови, тоа би можело многу да му наштети на брендот Ферари, што веројатно негативно би се одразило на бројот на идни нарачки.

Како стојат работите за сега, изгледа дека компанијата добро ја работи својата работа применувајќи стратегија на мало производство. Доколку побарувачката продолжи да расте, Ферари би можел да ги зголеми цените на своите автомобили и со тоа да ја зголемат профитабилноста, што е сон на секоја компанија.

“Моменталната цена на акциите е околу 41 долар по акцијаи, но според Financial Times до крајот на оваа година би можела да дојде до 56 долари”, објавија од Fortrade.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.  

 

Поврзани новости