Зеленски верува во украинската армија: Ќе ги запреме, малку по малку!

by Fokus

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја опиша интензивната офанзива на Русија на истокот како „одмазда“ за претходните загуби во војната.

„Не мислам дека ќе може да му обезбеди на своето општество каков било убедлив резултат од офанзивата. Јас сум сигурен во нашата армија. Ќе ги запреме, малку по малку, и ќе ја подготвиме нашата голема контраофанзива“, рече Зеленски, додавајќи дека Русите претрпеле огромни загуби во нападите во изминатите неколку недели. 

Поврзани новости