Зегин донираше играчки реквизити за детско игралиште во Берово

by fokus 10:42
10:42

Компанијата Зегин лидер во фармацевскиот бизнис на Балканот, низ 29 години се декларира како општествена нај одговрона компанија во Македонија,Србија и мегународно, често се закитува со плакети и благодарности.

Декларација за општествена одговорност, во рамките на своите можности, несебично помага во развојот на општествените дејности како неопходен предуслов за раст и развој на државата, но и за подобрување на квалитетот на живеење на сите граѓани и унапредување на квалитетот на животот и средината во која работиме и живееме.

- Advertisements -

„Берово како Општина изразува исклучителна благодарност и кон оваа донација од нашиот голем пријател компанијата „Зегин“ и фамилијата Механџиски. „Зегин“ се голем пријатели на Берово со редовна поддршка на градот и на самата општина преку спонзорства,донации и поддршка на голем број активности, настани и проекти во нашата општина. Вистински пример за општествено одговорна компанија која вложува и ја поддржува својата средина и општеството“, изјави градоначалникот на општина Берово по повод оваа донација.

Играчките реквизити се поставени во паркот и најмладите веќе уживаат во својата игра и забава. Тобогани, лизгалки, тунели, големи, убави и шарени, пластични и со тоа безбедни за најмладите ќе бидат центар на нивната дружба и игра и дополнително ќе разубавуваат самиот парк и просторот околу него

Поврзани новости