Здружението на архитекти на Косово ги повикува сите архитекти да помогнат во проценките на зградите по земјотресот во Албанија

by fokus 23:21
23:21

Здружението на архитекти на Косово ги повикува сите архитекти и инженери да помогнат во ситуацијата создадена од земјотресите во Албанија.

-Денес бевме сведоци на драматичната состојба во Драч и околината, што за жал резултираше со фатални последици за луѓето и голема материјална штета. Во оваа ситуација, многу згради треба да бидат проценети во однос на конструктивната одржливост пред да се препорача враќање на жителите , велат од Здружението на архитекти.

Според нив, оние што сакаат да помогнат можат да ги контактираат преку е-пошта: [email protected], па дури и на телефонскиот број 044 210 333.

- Advertising -

-Здружението на архитекти на Косово ги повикува сите архитекти и градежни инженери кои се подготвени да придонесат и доброволно да помогнат во овој процес, да не контактираат на е-поштата [email protected] или по телефон. на 044 210 333, со цел да се организира потребната помош во овој случај.

Поврзани новости