Заработувајте тргувајќи со злато

by fokus 07:02
07:02

Една од највносните работи на денешницата – тргувањето со цена на злато на светската берза преку интернет. Цената на златото по почетокот на годината порасна за 28%, а само од почетокот на Јуни околу 12%. FXLider, на сите читатели им дава 50 евра како почетен капитал за тргување со цената на златото и друго благородни метали на светската берза.

Земете 50 евра и тргувајте на единствената берза на која можете да заработите и кога цените растат но и кога цените паѓаат.

Пријавете се овде.

Познато по својата улога на чувар на вредноста на пазарот, златото повторно е многу актуелно меѓу инвеститорите. Недовербата во актуелната влада и нивната политика, што јасно беше демонстрирано на неодамнешниот референдум во Велика Британија и изгласаниот излез од ЕУ, ја зголеми побарувачката за овој благороден метал на пазарот.

Во меѓувреме централната банка, која опфаќа преку 10% од вкупната побарувачка за злато, продолжи да ги зголемува своите резерви.

“Према податоците на Светскиот совет за злато, во текот на мината година златните резерви на глобално ниво се зголемени за 2.7%, односно за околу 32,800 тони, што е втор по големина раст од 1971. година,  откако е укината конвертибилноста на долари во злато”, наведуваат од FXLider.

Централната банка на Кина ги зголеми своите резерви за 70% во текот на минатата година на околу 1,800 тона, со што се искачи на пето место по големина на златни резерви во светот.Од друга страна и Русија започна да ги зголемува своите резерви.Во текот на првите три месеци оваа година купи околу 109 тони злато.

“И Кина и Русија се обидуваат за интензивното купување на овој метал ја намали својата зависност од америчкиот долар и еврото и зголемената сигурност на сопствената валута”, кажуваат од FXLider.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости