Запалиле студентка во Бангладеш која пријавила сексуално злоставување

by fokus 11:38
11:38

Колеги студенти ја полиле Нусрат Јахан Рафи со керозин и ја запалиле во Бангладеш, откако пред две седмици пријавила дека првиот човек на универзитетот сексуално ја злоставувал.

Таа починала пет ден по нападот, а нејзината приказна го сврте вниманието на целиот свет поради жртвите на сексуалното вознемирување во оваа конзервативна земја.

Поврзани новости