Замениците министри влегоа во Собрание, Макрадули во животна средина, Наумов во економија, Чакаровски во здравство

by Fokus 09:08
09:08

Собранието денеска на петтата пленарна седница треба да ги именува замениците министри предложени од премиерот Зоран Заев.

Фаворитите на Заев се: Беким Максути за заменик во одбрана, Агим Нухиу во МВР, Оливер Ристовски во правда, Арта Точи во МНР, Ширете Елези во финансии, Кире Наумов во економија, Власте Димковиќ во земјоделство, Гоце Чакаровски во здравство, Јани Макрадули во животна средина, Висар Гани во образование, Елми Азири во труд и социјална политик,  Дејан Павлески во локална самоуправа, Ремзи Мехмеди во транспорт и врски, Александар Бајдевски во информатичко општество и админситрација и Владимир Лазовски во култура

- Advertisements -

 

Поврзани новости