Законски измени за можност студентите да бидат тутори

by fokus 11:58
11:58

Во Собранието на Република Македонија денеска пратениците ќе расправаат за  измените на Законот за студентски стандард. Измените се однесуваат на тоа студентите да можат да бидат  тутори на ученици од средно и основно образование, со што би собирале плус поени за стипендија.

Во предлог измените на Законот стои дека решенијата  предвидени со измените и дополнувањата на Законот се во насока на регулирање на туторството на студентот.

Процедурата за овие измени беше започната во јуни годинава, а денеска во Собранието тие ќе бидат на прво читање.

Поврзани новости