Загрижувачки бројки од првиот уписен рок: Само пет матурантки ќе изучуваат македонски јазик

by fokus 14:32
14:32

Веќе почнаа уписите на универзитетите низ Македонија, а првите резултати од уписниот рок делуваат загрижувачки.

На Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, на насоката Македонски јазик (со проверка на знаења и умеења), се запишале само пет матурантки во првиот уписен рок.

- Advertisements -

Додека пак на насоката Македонска книжевност и јужнословенски книжевност, се запишале 12 матуранти.

Поврзани новости