Заглавените граѓани од други места по 15 дена го напуштија Дебар

by fokus 16:30
16:30

Денеска попладне оклу 15 часот  од Дебар преку Полицискиот пункт кај Бошков мост , на патиот правец  Дебар – Маврово, заминаа 95 лица  кои по прогласувањето на кризна состојба пред 15 дена се најдоа  во општините Дебар и Центар Жупа, пренесе телевизија Телма.

Станува збор за наши државијани од неколку општини но и на петмина странски државијани од Швајцарија и Србија кои беа во карантин во хотелските капацитети на Дебарските Бањи Цапа во Бањиште. Вчера поради одредени недоразбирања овие лица беа вратени од Пунктот кај Бошков мост.

- Advertisements -

Градоначалникот на Дебар Хекуран Дука  информираше дека заминувањето од општина Дебар на наведените лица беше со полициска придружба , со претходно добиени персонални  решенија  за  патување издадени од  надлежните институции . На овој начин изминатите денови од Дебар заминале и неоклу лица кои биле во некои селски населби во дебарско во нивните вили а биле жители на Скопје и други градови.

Поврзани новости