Загаденоста на воздухот вчера пет пати над дозволеното

by fokus 10:36
10:36

Повеќе населени места во текот на изминатата вечер имаа загагаденост на возудот и до пет пати над дозволеното.

Најголемо загадување според податоците на мерните станици било регистрирано во Куманово, каде нивото на ПМ честички во воздухот било 270 милиграми на метар кубен, што е пет пати над дозволеното.

- Advertisements -

На второ место по загаденост било Лисиче, со 200 милиграми на метар кубен, а на трето место Тетово со 180 милиграми.

Поврзани новости