Заев: Се задолжуваме само за капитални инвестиции!

by fokus 11:30
11:30

Премиерот Зоран Заев на денешна прес конференција говореше за буџетот на Македонија и кредитите што ги зема Македонија.

Тој ја увери јавноста дека сите кредити се земаат исклучиво за потребите на нашата држава.

„Државата зема кредит кој се користи за каитални инвестиции. Ново задолжување за локалните патишта, за инвестиции во болниците, за училиштата. Нема ниту еден денар задолжување за плати, пензии. Фиксните трошоци се од пари на граѓаните“, истакна Заев.

- Advertising -

Поврзани новости