Заев пријавил недвижен имот вреден околу 430.000 евра, акции, заем од 70.000 евра

by fokus

  Зоран Заев, лидерот на СДСМ во анкетниот лист, како што објави Држаната комисија за спречување на корупцијата, на име на неговите родители пријавил недвижен имот во вредност од 430.000 евра. Во тој имот спаѓа куќа од 400 метри кавдратни во Струмица, потоа земјоделско земјиште од 4 хектари во селото Муртино, деловен простор од 60 метри квадратни во Струмица, стан од 65 квадратни метри во Струмица. На име на своите родители Заев, пријавил акции во вредност од околу 200. 000 евра.

Околу 70.000 евра Заев пријавил личен имот, даден на заем, а на име на своите деца пријавил орочен девизен депозит во износ од околу 26.000 евра и околу 7. 000 евра на име на сопругата.

 

Поврзани новости