Заев: Победи мојата левица во Шпанија, ратификацијата да заврши до крај на јануари и РСМ навремено да стане членка на НАТО

by fokus 12:45
12:45

Премиерот Зоран Заев очекува ратификацијата на протоколот за членство во НАТО во Парламентот во Шпанија да заврши до крајот на јануари и Република Северна Македонија навремено да стане членка на Алијансата.

– Добро е што имаше успешни избори во Шпанија. Победи мојата левица. Конституирањето на Парламент е на 3 декември и до крајот на декември или јануари треба да заврши постапката на ратификација и убеден сум дека Република Северна Македонија навремено ќе биде членка на НАТО, рече премиерот.

- Advertising -

Поврзани новости