Заев: Опозицијата не се враќа во парламентот

by Фокус

Опозицијата не се враќа во парламентот. Ова е крајниот исход од средбата меѓу лидерот на СДСМ, Зоран Заев и опозициските колеги Тито Петковски и Андреј Жерновски. Според него, темите за кои што разговарале веќе и се познати на власта и ако сакаат можат веднаш да почнат со преговори.

Во делот со опозициската стратегија, тој нагласи дека од утре почнуваат со јавни трибини низ 16 градови. Првата трибина ќе се одржи во Битола.

 

Поврзани новости