Заев: Ние сме левичари, ќе донесеме Закон за бенефициран стаж на рударите

by fokus 20:22
20:22

Наредната година го носиме законот со кој ќе се регулира бенефицираниот стаж на рударите, затоа што сме левичари и го почитуваме работникот, а рударот е врв на работникот, изјави денеска премиерот Зоран Заев на митингот во Македонска Каменица.

-Кој ли се нема бенифициран стаж во Македонија, а потребата од бенефициран стаж тргна од тешката мака на рударот. Затоа, да знаете дека и таа правда ќе дојде овде и преку бенефициран стаж, рударите полесно и побрзо ќе одат во пензија, а тоа ќе отвори нови работни места на младите луѓе, рече Заев обраќајки се до рударите.

- Advertising -

Тој се обрати и до младите порачувајќи им дека Владата со економските политики создава услови младите да останат во родните места.

Поврзани новости