Заев ќе бара СЈО да каже дали за некој од новата влада се води кривична постапка

by Fokus 21:56
21:56

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев откако ги соопшти имињата на министрите во новиот владин кабинет, истовремено најави дека ќе прати писмо со барање до СЈО за одговор дали за него или за кој било член од неговиот кабинет се води кривична постапка.

=Ако во иднина се покаже не само во СЈО туку и во идното Јавно обвинителство ослободено од партиските стеги, дека ќе се води кривчна постапка за кој било член на владата, тој повеќе нема да биде во кабинетот – истакна Заев.

- Advertisements -

Поврзани новости