Заеднички фејсбук-профили за брачните парови

by lali 17:18
17:18

Согласно демохристијанските и конзервативни вредности на ВМРО-ДПМНЕ пратеничката група предлага да се воведе закон кој ќе ги обрзува мажот и жената да го затворат својот фејсбук-профил и да отворат нов и заеднички, најави вчера пратеничката Силвана Бонева.

– Влијателни институти од Америка имаат направено истражувања дека преку Фесјбук луѓето најлесно изневеруваат. ВМРО-ДПМНЕ е партија која смета дека семејството е клетка на општеството и тоа како такво мора да се зачува – изјави Бонева и во исто време „Курир“ и „Нетпрес“ пуштија срцепарателни приказни за судбината на неколку Американчиња чии родители се развеле поради социјалните мрежи.

- Advertisements -

Според Законот називот на заедничкиот профил почнува со името на сопругот споено со она на жената и завршува со заедничкото презиме. На профил-сликата мораат да бидат двајцата брачни партнери гушнати и насмеани до крајници, додека на кавер-фотото ќе треба да се постави слика од децата или доколку сѐ уште немаат наследници да се наведе бројот на потомци кои се во план. Фото-албум од миленици ќе се смета како доблест.

Регулативата остро забранува заеднички геј-профили и секоја двојка којшто ќе се осуди на такво нешто добива казна од двомесечен третман на „Курир“ и на „Нептрес“ и автоматски се согласува Влатко Ѓорчев да ги спомнува како лош пример во неговите со закон заштитени колумни.

Disklejmer

Поврзани новости