Забрана за покачување на цените на производите што им се потребни на поплавените

by Фокус 11:22
11:22

Владата на последната седница донела одлука за определување на највисоките цени на одделни производи во трговијата на мало на ниво кое се применувало до 5 август 2016 година, односно пред поплавата која оштети илјадници домови и однесени 20 човечки жртви.

Од Министерството за економија, пак, информираат дека одлуката, се однесува на флаширана вода, свеќи за домаќинство, заштитни ракавици, гумени чизми, лопати, заштитни маски и средства за дезинфекција.

Оваа одлука се носи поради случаи на злоупотреба на дел од трговците констатирани при проверка на Државниот пазарен инспекторат, по  поплавите во скопскиот и тетовскиот регион и зголемената употреба на производите.

 

Поврзани новости