За пет часа казнети се 149 пешаци што направиле прекршоци

by Fokus

МВР информира дека вчера во периодот од 08.00 до 13.00 часот спроведена е сообраќајна контрола за санкционирање на прекршоци што ги прават пешаците.

При контролата, санкционирани се 149 пешаци од кои, 134 за небезбедно преминување на улица надвор од пешачки премин…

За време на контролата санкционирани се и 106 други видови на сообраќајни прекршоци, информираат од МВР.

Сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.

 

Поврзани новости