За долг од 9 денари граѓанин морал да плати 300 евра на извршител

by fokus 19:42
19:42

За задоцнето плаќање на долг од 9,5 денари на сметка спрема станбен сервис, граѓанин во постапка на извршител бил принуден да плати 300 евра, посочија од канцеларијата на народниот правобранител во емисијата „Топ тема“ на Тв Телма.

Како што велат претставниците на народниот правобранител, најголем проблем е неинформираноста на граѓаните. Тие дознаваат дека нивната сметка е блокирана кога одат да си постигнат плата, пензија или социјална помош.

- Advertisements -

Поврзани новости