За 24 часа се очекува ратификација на договорот на Грција со кредиторите

by Фокус 10:14
10:14

Во следните 24 часа се очекува да биде склучен новиот договор меѓу Грција и нејзините кредитори и да почне процедура за внесување на документот во парламентот за ратификација, објавуваат денеска грчките весници.

Заедно со договорот, Владата во Атина сака да го внесе на гласање и нацрт-законот за економските мерки договорени со кредиторите.

- Advertisements -

Во текстот на договорот се вклучени реформите што Грција треба да ги реализира до крајот на 2015 година како и политиката на Владата за следните две години во одност на економските мерки.

Поврзани новости