Вухан тестираше над 11 милиони жители за 5 дена

by fokus

Во рок од само пет дена, централниот кинески град Вухан го заврши тестирањето на 11,28 милиони жители, што го спроведе поради зголемувањето на бројот на лица кои се заразија со ковид-19, соопштија локалните власти.

„Тестирани се сите жители на Вухан, освен децата помлади од шест години и студентите кои се на летен одмор“, изјави заменик-секретарот на градската влада Ли Тао.

До саботата, во последниот бран од заразата, во Вухан беа регистрирани 37 локални пренесувања на коронавриусот, како и 41 асимптоматски случаи.

Поврзани новости