Вучиќ нема да го апси Путин: Не ги апсев ниту тие што ги бараше Хаг

by fokus

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ на денешната прес конференција во Белград доби прашање што би направила Србија како потписничка на Римскиот статут, со кој е основан Меѓународниот кривичен суд, во случај Путин да дојде во Србија, односно дали ќе го уапси и екстрадира.

Српскиот претседател рече дека тоа е бесмислено прашање, бидејќи додека трае војната Путин нема да оди никаде.

Се надоврза дека не ги уапсил ниту оние кои биле побарани од ад хок трибуналот во Хаг, „што не е Меѓународниот кривичен суд“.

Поврзани новости