Второобвинетиот призна вина, Димова не

by Fokus

Екс-директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова, не призна вина за делата злоупотреба на службената положба и овластувањето и измама на штета на европската заедница.

Од друга страна, второобвинетиот Александар Гочев призна вина за делото измама на штета на европската заедница.

Судењето за случајот со „злоупотреба на службена положба и овластување“ и „измама“ на штета на средства на Европската заедница продолжува на 3 март.

 

Поврзани новости