Врховниот суд не донесе одлука дали „бомбите“ ќе може да се користат како доказ

by fokus 13:05
13:05

Врховниот суд на вчерашната општа седница не донесе став или одлука за тоа дали „бомбите“ може да се користат како доказ во судската постапка, бидејќи таа точка се одложи на неопределено време.

Од Врховниот суд информираат дека на наредната општа седница, кога точката ќе биде ставена на дневен ред, ќе бидат повикани експерти, меѓу кои и неодамнешната судијка во Судот за човекови права во Стразбур, Мирјана Лазарова Трајковска, за да ја проучат судиите европската судска пракса.

Поврзани новости