Возачи од ЈСП даваат отказ за да возат автобуси во Малта

by fokus

28 ВОЗАЧИ ОД ЈСП ДАЛЕ ОТКАЗ ЗА ДА ВОЗАТ ВО МАЛТА

28 ВОЗАЧИ ОД ЈСП ДАЛЕ ОТКАЗ ЗА ДА ВОЗАТ ВО МАЛТАДиректорот на ЈСП„Скопје“ Кристијан Чушков потврдува дека дел од вработените возачи дале отказ, но вели нема да има проблем во функционирањето на јавниот превоз бидејќи има 1.560 вработени.(Фото: М. Златевска)

Возачи од ЈСП „Скопје“ деновиве даваат отказ во претпријатието за да одат да возат автобуси во Малта.

Досега 10 возачи дале отказ а други 18 најавиле дека ќе заминат бидејќи добиле работа да ги возат автобусите во јавниот превоз во Малта.

Директорот на ЈСП „Скопје“ Кристијан Чушков за САКАМДАКАЖАМ.МК потврдува дека дел од вработените возачи дале отказ, но вели нема да има проблем во функционирањето на јавниот превоз.

„Најавени се 28 откази на возачи кои ќе одат да работат на Малта. Тоа е нивни избор. И да има повеќе кои ќе заминат нема да биде никаков проблем, имаме доволен број возачи. Го наследив претпријатието со 1.560 вработени“, вели Чушков.

Освен овие 28 вработени, за Малта треба да заминат вкупно шеесетина возачи. Минатиот месец бил објавен оглас а потоа во Скопје имало интервју на надлежни во јавниот превоз во Малта, за ангажирање на возачи.

Поврзани новости