Вонредни вести: Македонец заболен од нов вирус – ТВБÖЛА!

by lali 19:45
19:45

Македонецот Т.И., вчеравечер преку телефонската линија „Ало, докторе“ се пожалил за вртоглавица, силни болки во стомакот и интензивно покачување на телесната темература. По итното пренесување на пациентот во оделението за интензивна нега во скопската клиника се направени експертски анализи и истражувања, со кои се дијагностицирало нов вид на зараза наречена ТВБÖЛА, која се пренесува преку телевизиските канали со постојано гледање на турски серии и на српски емисии.

Според македонските здравствени власти Т.И., иако пред телевизорот седел само неколку часови, сепак тоа било доволно за да се зарази со овој нов мутиран и доста популарен вирус, кој во последно време владее во Македонија, а и на Блаканот. Според нив, сега пациентот е во стабилна здравствена состојба и е сместен во соба каде што има телевизор без далечински управувач и без антена. Како лекарства понудени му се книги за читање, но засега пациентот одбива да ги прими и да ги разлиста. Ако продолжи така ќе треба да се ангажира стручно лице кое три пати на ден ќе му чита по 10 страници од книгите.

- Advertisements -

Медицинските лица ја советуваат македонската јавност, како мерки за претпазливост и превентивност, што помалку да го користат телевизорот и да ги гледаат македонски ТВ-канали, туку повеќе да шетаат, да читаат книги, а не умот да го окупираат со туѓите судбини од турските серии и да не се понесуваат од милозвучниот глас на потенцијалните балкански ѕвезди од „гранда“ затоа што овој вирус бргу се пренесува, а македонските власти сѐ уште тешко наоѓаат мерки како да ги сузбијат последиците од ТВБÖЛА.