Во ЗОО Скопје отворен „Заливот на пингвините“

by Fokus

Во Зоолошката градина во Скопје денеска официјално беше отворен „Заливот на пингвините“, со што прв пат Зоо Скопје е дом на овие егзотични птици, а тие се најголема атракција.

Се работи за пингвини кои живеат во топли краишта и потекнуваат од Чиле и Аргентина. Моментално има девет пингвини, кои пристигнале од Италија во декември 2020 година, а сега пристигнале и други шест пингвини од Москва, со што е комплетирана групата пингвини во Зоо Скопје.

Поврзани новости