Во Турција туристите само со негативен ПЦР-тест

by Fokus 13:12
13:12

За влез во Турција туристите ќе мора да докажат дека се негативни на Ковид-19.

Патниците кои ќе пристигнат во Турција ќе мора да покажат нагативен ПЦР тест, не постарт од 72 часа.

- Advertisements -

Мерката ќе важи до 26 мај. Негативен ПЦР тест не е потребен за деца под шест години, како и за туристите кои само транзитираат низ Турција.

Поврзани новости