Во Гази Баба и Аеродром над 1.400 заразени од Ковид-19

by fokus 22:14
22:14

Од активните случаи на заразени од Ковид-19, кои во моментот се 20.485, речиси половина се од Скопје, односно 9.854.

Од нив, пак, најголемиот број се од општините Гази Баба и Аеродром, каде што бројот на заразени надмина 1.400 заразени, а тука некаде е и скопската општина Карпош со над 1.200 заразени.

• Чаир – 621
• Гази Баба – 1462
• Аеродром -1433
• Карпош – 1211
• Центар – 1188
• Кисела Вода – 1207
• Ѓорче Петров – 811
• Бутел – 539
• Шуто Оризари – 179
• Студеничани – 51
• Сарај – 148
• Арачиново -36
• Илинден – 246
• Сопиште – 62
• Чучер Сандево – 103
• Петровец –124
• Зелениково -68
• Странец – 174

Поврзани новости