Во Босилово денеска референдум за рудникот Иловица

by fokus 10:11
10:11

Во Босилово денеска се одржува рефендум на кој граѓаните треба да се изјаснат дали се за отворање на рудник за бакар и злато Иловица.

На референдумското гласачко ливче поставени се две прашања – дали сте „за“ или „против“ отворање на рудникот за бакар и злато – Иловица, и другото, дали сте „за“ или „против“ отворање и ископ на метали или металична руда.

- Advertising -

За референдумот да биде успешен, треба да излезат  6.151 гласач (50% +1), од вкупните запишани 12.301 гласач.

Поврзани новости