Во Аеродром најголем број на активно заразени, дури 400

by fokus 20:11
20:11

Во изминатите 24 часа регистрирани се рекорден број на заразени, односно дури 445 случаи. Најголемиот дел од ново заразените се од Скопје, односно 249.

Од скопските општини, пак најголем број на активно заразени има во Аеродром, односно 400 случаи, а по нив следуваат Карпош и Центар.

- Advertisements -

• Чаир – 84

• Гази Баба – 180

• Аеродром – 400

• Карпош – 344

• Центар – 353

• Кисела Вода – 232

• Ѓорче Петров – 169

• Бутел – 74

• Шуто Оризари – 13

• Студеничани – 3

• Сарај – 17

• Арачиново – 4

• Илинден – 28

• Сопиште – 17

• Чучер Сандево – 6

• Петровец –8

• Зелениково – 5

• Странец – 11

Поврзани новости