Во 17 часот Собранието ќе ја констатира оставката на Груевски

by Фокус

Во 17 часот е закажана Седница на Собранието на  Македонија на која ќе треба да биде констатирана оставката на премиерот Никола Груевски.

Премиерот Груевски на 14 јануари јавно објави дека ќе ја депонира својата оставка која ќе биде ефективна во зависност од денот на одржување на изборите.

На 15 јануари претседателот на Собранието на Македонија, Трајко Вељановски преку соопштение ја информираше јавноста дека тој ја примил и дека ќе постапува во согласност со уставните, законските и деловничките права и обврски.

 

Поврзани новости