Вмровците ја окупираа говорницата, пратениците на СДСМ бараат гласање на спикер

by fokus

Ќе има ли денеска разврска на блокадата на Собранието? Претседавачот Трајко Вељаноски во 18 часот ја прекина седницата откако пратеникот Шекрија Ибраими отпеа дел од албанската химна, но пратениците на СДСМ останаа во салата и бараат гласање на спикер.

Од друга страна, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ се собраа околу собраниската говорница и ја „бранат“. Тие бараат наместо избор на претседател на Собранието, да се распишат нови избори.

Влатко Стојановски

Поврзани новости