ВМРО-НП: Зошто претставници на ДПМНЕ следат владини проекти?

by fokus

ВМРО-НП реагира на тоа што претставници на ВМРО-ДПМНЕ следат владини проекти како да се во својство на владини претставници.

-Во кое својство, партиски престаавници кои моментално немаат никакво ангажирање во Владата на Република Македонија следат реализација на проекти од Владата и истовремено градоначалниците и владини функционери даваат отчет на претседател на партија, а не на премиерот или други владини преставници:! Нели ова се коси со повеќепартизмот и наликува на еден одамна веќе надимнат комунистички систем, прашуваат од ВМРО-НП.

Од партија изразија незадоволство од малиот број на проекти кои Владата ги прави во охридскиот регион.

Поврзани новости